SEKTÖRLER
TORTİLLA&LAVAŞ
Tortilla & Lavaş
Türkiye’nin ekmek çeşitleri oldukça zengin ve yöreden yöreye değişmektedir. İçerikleri dışında yapım yöntemleri de farklı. Anadolu’da sac veya taşın üzerinde, tandırda, fırında, kuzinede hatta küle gömerek bile yapılan ekmekler bulunmaktadır. Lavaş tüm bu zengin ekmek çeşitleri arasında yapımı kolay, en bilinen ve yaygın olarak tüketilenleri.
Tortilla ekmeği, tüm dünyanın en bilinen ve en sevilen hamur işi – yufka ekmek lezzetlerinden birisi olmasının yanında Meksika yemek kültürünün değişilmez bir parçası ve hatta Meksika mutfağı yemeklerinin padişahı olarak adlandırılır.
Lavaş ile tortilla ekmeğinin arasındaki En önemli fark lavaş ekmeği bildiğimiz un,su ve tuzdan oluşmaktayken, tortilla ekmeğinin içerisinde yağ ve karbonat bulunur. Ayrıca lavaş ekmeği bildiğimiz ekmek hamuru gibi olduğundan içerisine maya da eklenebilir. Kısacası aralarında sadece iki benzer şey vardır: Görünüşleri ve pişirme şekilleri.
Uygulanan farklı proseslere uyum sağlayacak son ürünün istediği kalite parametrelerini karşılayabilmesi için uygun un geliştiricilerimiz bulunmaktadır. Doğru un geliştirici kullanımıyla hamurun açılabilirliği arttırılır, elastikiyet kazandırılır böylece kırılma ve ufalanma gibi durumların önüne geçilir. Dolayısıyla son ürünün raf ömrü uzatılmıştır. Hamur direncinin desteklenmesiyle iç malzemeyi taşıma performansı arttırılır.
millzyme® LAVİ serisi özellikle açılabilir ürünler için geliştirilmiştir.
Open Every Day:
Monday-Friday: 6am – 5pm
Weekends: 7am – 4pm
Visit Us
1234 Divi St. #1000
San Francisco, CA 39513