SEKTÖRLER
EKMEKÇİLİK
Ekmekçilik
Yaygın inanışa göre, M.Ö. 1800’lü yıllarda Mısırlı bir fırıncının, unutkanlık sonucu bir parçasını yoğurmadan bir sonraki hamura ilave ederek tesadüfen geliştirdiği bir yöntemle elde ettiği hamurun gözenekli olduğu, ekmeğin daha iyi sindirildiği ve lezzetli olduğu görüldü. Bu şekilde elde edilen beyaz ekmek, soyluların ve sarayın simgesi haline geldi. Zenginlerin ve soyluların rağbet ettiği bu mayalı ekmekler o kadar değer kazandı ki, Eski Mısır’da bu ekmekler para yerine bile kullanılmaya başlandı. Mısır’dan Roma’ya ve ardından Batı Avrupa’ya yayılan mayalı ekmek, son asırlarda hemen bütün dünyada sofralarda yerini aldı. Ekmek, Mısırlılar için o kadar önemliydi ki ölenler bundan sonraki hayatlarında da yoksun kalmasınlar diye mezarlarına bir parça ekmek konuyordu. Roma İmparatorluğu döneminde beyaz ekmek zenginliğin göstergesi politika malzemesiydi.
Yakın geçmişte, ekmek katkı maddelerinin bulunması, daha kaliteli hububat yetiştirilmesi, öğütme tekniklerinin ilerlemesi kadar ekmek pişirmede kullanılan araçların giderek geliştirilmesiyle de birlikte hamuru daha iyi fermente etmek, ekmeği daha düzgün pişirmek mümkün olabildi. Dünyada yaygın olarak buğday unundan ve mayalanmış hamurdan üretilen ekmek tüketiliyor. Ancak kısıtlı da olsa bölgelere göre mısır, yulaf, çavdar ve benzeri tahıllardan da ekmek üretiliyor.
Günümüzde ise ilerleyen teknoloji ile birlikte ihracatı yapılan un ve ekmek geliştirici üretip satan Elit Food çalışma yaptığı ülkenin buğday kalitesi ve ekmek kültürünü dikkate alarak ülkelere özel ürünler geliştirmektedir. Sağlıklı beslenme amaçlı zenginleştirilmiş un üretimleri için gerekli olan vitamin mineral karışımlarını ülkelerin isteği doğrultusunda hazırlamakta ve ihracatını da sağlamaktayız.
Ekmek çeşidine göre tavsiye ettiğimiz ürünler;
millzyme® PRO millzyme® PUFFY millzyme® SOFT millzyme® NOR
Çalışma Günleri:
Monday-Friday: 8am – 5pm
Weekends: 9am – 4pm
Adres
Akçaburgaz Mah. 3082. Sokak No:3
Esenyurt / İstanbul / TÜRKİYE