SEKTÖRLER
DONUK EKMEK & HAMUR
Donuk Hamur & Ekmek
Ekmekteki tazelik ve raf ömrü problemlerine çözüm olarak ihtiyaçlara cevap veren bir sektördür. Donuk ekmek son yıllarda özellikle de yaşadığımız pandemi koşullarında yaygınlaşmakta ve marketlerde soğuk zincir ağının içinde yerini almaktadır. Donuk Hamur ise transfer maliyetlerini düşüren, depolama ve iş gücü tasarrufu sağlayan bir teknolojidir, ayrıca kısa çözülme ve pişirme süresiyle de kullanım kolaylığı sağlayan standart ürünler sunmaktadır.
Donuk ekmek prosesinde şoklama ve çözünme işlemleri olduğu için hamur dayanımı ve ürün kalitesi için kuvvetli alt yapıda unlar kullanılmalıdır. Bu proseste yoğurulup, dinlendirilen hamurlar -30 ,-40 derecede şoklandıktan sonra ,-18 derecede saklanan ve transferi yapılan ürünler çözünme işlemi yavaş yavaş yapıldıktan sonra pişirilme işlemi yapılmaktadır.
millzyme® FR serisi ürünlerimizin etkileşimleri;
- Çözünme sırasında hamurda oluşabilecek şekil bozukluklarının önüne geçer.
- Ekmekte hacim artışı sağlar
- Hamurun fermantasyon stabilitesini artırır
- Ekmekte kabuk inceliği ve renk özelliklerini iyileştirir.
- Ekmeğin bayatlamasını geciktirir.
Çalışma Günleri:
Pazartesi-Cuma: 8am – 5pm
Hafta Sonu: 9am – 4pm
Adres
Akçaburgaz Mah. 3082. Sokak No:3
Esenyurt / İstanbul / TÜRKİYE